Sporočilo o napaki

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/artdav01/domains/atelje-s.si/public_html/includes/menu.inc).

vila h 2020

vila h 2020

Investitor: 
privat
Projekt: 
2020
Velikost projekta: 
1000 m2
Naloga: 
Zasnovati počitniško vilo s pogledom na morje.
Rešitev: 

Oblikovanje hiše se prilagaja obstoječemu terenu in izkorišča njegove prednosti in slabosti.Hiša je zasnovana kot ozka in dolga lamela z vmesnim odprtim prostorom - pokrito teraso. Tlorisna zasnova je U oblike. Kot osnova služi dolga dominanta lamela na katero se naslonita dve enoti. V eni enoti je bivalni program v drugi pa spalni program ter pisarna. V dolgi lameli so servisni programi; stopnišče, utiliti, dnevna toaleta, kopanice itd. Bivalni in spalni del ima v celoti pogled proti morju ter mestu Bol.
Obdana sta z velikimi steklenimi površinami katere se v celoti pospravijo v kletne prostore. Tako se zameji meja med notranjim in zunanjim prostorom in vse skupaj postane velik odprt prostor za užitke ob nepozabnem razgledu. Celoten tloris hiše je obdan z zložljivimi senčili. Senčila služijo proti udaru sonca in vetra. Senčila so v liniji nadstreška in omogočajo bivanje zunaj tudi če so le ta zaprta. Poleg pritličja koncept predvideva tudi kletno etažo. Osrednja elementa kleti sta vinska klet ter spa.
Teren je oblikovan tako, da v delu kje je spa program omogoča pogled proti morju. Ostali del kleti je pod zemljo. Poleg naštetih programov so v kleti še parkirna mesta ter prostor za obdelovanje posesti.