Sporočilo o napaki

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/artdav01/domains/atelje-s.si/public_html/includes/menu.inc).

Skakalni center - Kazahstan 2018

Skakalni center - Kazahstan 2018

Investitor: 
Ministerstvo za šport in turizem Kazahstana
Projekt: 
2018
Velikost projekta: 
45000 m2
Naloga: 
Zasnovati nordijski center z dodatnimi 4 skakalnicami in pripadajočo infrastrukturo
Rešitev: 

11. julija 2018 je bil s prvimi skoki na skakalnici K90 in K125 zaključen in odprt eden največjih in najlepših Nordijskih centrov na svetu, v mestu Schuchinsk v Kazakstanu. Investitor Ministry for Tourism and Sport of Kazakhstan se je odločil razširiti skakalni centre s 4 dodatnimi skakalnicami velikosti: HS72, 44, 22, in 11m. Novi Nordijski center v mestu Suchinsk je oddaljen 250km od Astane- glavnega mesta Kazakstana. Skaklnice, biatlonske proge in proge za smučarske teke tvorijo zimsko letni športni center z vsemi potrebnimi objekti
in infrastrukturo (skaklnice, proge za teke in biatlon, hotele, restavracije itd).
Center je zgrajen na območju površine 140 ha. Center je možno uporabljati tako v zimskem kot tudi letnem času. Vsi objekti in specialna infrastruktura kot npr.: sodniški stolp, stolp skakalnic, trenerske pološčadi, objekt za reporterje, infrastruktura za transport tekmovalcev - dvigala, tirna vzpenjača,informacijski center, restavracija, ozvočenje, pozicije tv kamer, osvetljava stadiona, strelišče na biatlonu, so zgrajeni po predpisih mednarodne organizacije za smučarske skoke FIS, tako da jih je možno uporabljati za najvišje rangirana tekmovanja kot so Olimpijske igre in Svetovna prvenstva oz tekme za Svetovni pokal.