nzs brdo

nzs brdo

Investitor: 
NZS
Projekt: 
2012
Velikost projekta: 
10000 m2
Naloga: 
V protokolarni park postaviti učinkovito delovno okolje in dom naših nogometašev.
Rešitev: 

Elementarna kristalna forma kocke ovita v stekleni plašč z odsevom prevzame razkošno podobo parka. Notranjščine izkoriščajo scenografijo krajine na steklenih površinah po celotni svetli višini prostora. Skupni prostori z delovnimi ustvarjajo sinergično delovno okolje intenzivne komunikacije. Oblikovanje vadbenega stadiona postavlja harmonični kontrapunkt zadržanemu oblikovanju poslovnega objekta.

task:
National football association looks for a new home. Location: Brdo estate – highest state protocol centre.

solution:
Form consists of a simple cube with full glass envelope. The shiny façade reflects the lavish greenery of surrounding park. Full height windows are merging the offices interior with the green landscape. The fluid interaction between common and working areas encourages intensive communication. Design of the training stadium tribune is articulating a counterpoint to the simple form of the office building.