indija hill villas

indija hill villas

Investitor: 
privat
Projekt: 
2012
Velikost projekta: 
500000 m2
Naloga: 
Oblikovati vzorčno vilo, ki jo je mogoče namnožiti v naselje v enkratnem naravnem okolju.
Rešitev: 

Bistvo Lonavala hill počitniških vil je okolje v katerega so postalvjene. Njihova preprosta oblika odprtih volumnov, ki se z etažami prilagajajo hribovitemu relief, se zlije z okolico. Z uporabo lesa dosežemo, da postanejo del narave same.
Preprosta in funkcionalna razporeditev prostorov je organizirana okrog dnevne sobe, ki se odpira na razsežno teraso. Fasadna opna je zasnovana kot panoramska stena, tako da se notranji prostori razširijo v zunanjščino s čudovitimi razgledi. Zunanji senčilno paneli so druga fasadna opna, ki nadzira prehajanje svetlobe, hkrati pa s svojo prosojnostjo spušča naravo v prostor. Življenje v takšni hiši pomeni bivati v naravi in hkrati uživati v udobju doma.

task:
Investor is looking for an exemplary villa that could be multiplied in the unique natural environment.

solution:
Lonavala hill villas are all about the lush surrounding nature. Their basic forms are merging the environment with opened volumes and adapting to the hilly relief with stacking floors. Wood is what it makes them just as an offspring of the nature.
Simple but functional layouts are organised around the living room opening to the vast terraces. Facades function as sliding panoramic windows so that exterior just extends the interior space. Sunshades are the second façade membrane controlling the sunlight, but at the same time letting the nature into the inner atmosphere.
Living in the Lonavala hill villa means being immersed into the green hills while enjoying cosy interiors.