hiša kk

hiša kk

Investitor: 
privat
Projekt: 
2011
Velikost projekta: 
230 m2
Naloga: 
Investitor želi, na lokaciji z zeleno kuliso zgraditi družinsko hišo s pogledom, intimni del hiše pa zaščititi pred pogledi.
Rešitev: 

Funkcionalna dvodelnost je razslojena v dveh etažah in sledi naravnemu profilu terena. Spalnice in spremljevalni prostori z garažo so utopljeni v prečni profil pobočja. S tem glavno maso spoštljivo skrijemo, hišo postavimo v merilo lokacije in ohranimo ljubkost. Ta delitev ustvarja tudi ločnico med odprtimi dnevnimi in intimnimi spalnimi prostori, ki jih odpiramo v poglobljen parkovno zasnovan atrij. Ta ureditev omogoča polno odpiranje spalnih prostorov navzven, hkrati pa jim ohranja intimnost.

task:
The investor wishes to construct a family house with a view towards the nature at an idyllic location, and shield the intimate part of the house.

project:
Two functional parts are divided in two floors, following the natural profile of the terrain. The sleeping and the auxiliary rooms with the garage are integrated in the cross-section of the slope, so as to hide the bulk of the mass, thus respecting the measure of the location and preserve loveliness. Such division also creates a dividing line between the open daily and intimate sleeping rooms, which are opened towards a suspended park. Such arrangement allows for full opening of the sleeping rooms outwards and at the same time preserves their intimacy.