Sporočilo o napaki

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/artdav01/domains/atelje-s.si/public_html/includes/menu.inc).

hiša k 2021

hiša k 2021

Investitor: 
privat
Projekt: 
2021
Velikost projekta: 
450 m2
Naloga: 
Zasnovati enodružinsko hišo znotraj OPPN omejitev.
Rešitev: 

Hiša je volumsko zasnovana enostavno in preprosto. Željeno dinamiko dosežemo z raznovrstnim programom po etažah.
Pritličje je v dnevnem delu dvoetažen in omogoča nemoteno komunikacijo z prvim nadstropjem, kjer so otroške spalnice in dve kopalnici. Med seboj sta nadstropja povezana z hodnikom kateri služi kot balkon ter odprtim stopniščem v dnevnem delu hiše.Terasna etaža je namenjena staršem. Spalnica z lastno kopalnico ter pisarna sta edina prostora v etaži. Iz obeh prostorov je možen dostop na zunanjo teraso. Klet ima poleg tradicionalnih vsebin (garaža, shramba, tehnični prostor,…) tudi spa in kino prostor z lastno kuhinjo ter zunanjo nišo v terenu - teraso. Vse etaže med seboj povezuje osebno dvigalo.
Programsko je hiša razdeljena na; klet – zabava, pritličje – družina, nadstropje – otroci, terasa – odrasli. Pritličje in nadstropje sta med seboj povezana, klet in terasa pa ločena od ostalih programov. Na JZ delu parcele je predvidena letna kuhinja z bazenom za brezkrbno uživanje in sprostitev.