Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/artdav01/domains/atelje-s.si/public_html/includes/menu.inc).

hisa k 2017

hisa k 2017

Investor: 
privat
Project: 
2017
Size of the project: 
200 m2
Task: 
Zasnovati dom za družino v primestnem naselju stanovanjskih hiš.
Solution: 

Hiša je zasnovana kot prostorska kompozicija dveh večjih in manjšega volumna, ki s premišljeno postavitvijo ustvarjajo preplet notranjih in zunanjih ambientov.Pritlični volumen z bivalnimi prostori je z vzdolžno stranico orientiran proti jugozahodu. Bivalni prostor je odprt proti južnemu soncu, kar je ugodno v jesenskem in zimskem času, ter proti senčenemu atriju, s prijetno mikroklimo v poletnem času, ko si zaželimo sproščenega posedanja na terasi. V prečno postavljeni nadstropni etaži je spalni program z dvema kopalnicama. Glavna soba s svojo kopalnico, savno in garderobno sobo ima preko panoramske steklene stene dostop do zgornje terase. Hiša je oblikovana kot kompozicija treh volumnov, ki ustvarjajo igro previsov in senc. Svetla barva izpostavi igro svetobe in sence, ki bo dinamično preoblačila hišo v menjavanju letnih časov in delov dneva.