hiša s

hiša s

Investor: 
privat
Project: 
2012
Size of the project: 
400 m2
Task: 
Investitor želi na izjemni lokaciji polni zelenja zgraditi dve družinski hiši, ki sta funkcionalno ločeni, a oblikovani kot ena.
Solution: 

Vila je zasnova tako, da ima v pritličju dve vzporedni stanovanjski lameli, ki se v nadstropju povežeta s prečno postavljenim volumnom. Trije enostavni volumni gradijo hišo homogenega in jasnega značaja. Čez razsežne steklene površine, ki so orientirane proti jasi z gozdnim robom v ozadju se pravljični zunanjost prelije v interjer. Dodatno kvaliteto objekta dosežemo s skupnim bivalnim vrtom, kjer bo družina s prijatelji skupaj uživala večji del leta.

task
A two generation family plans a two family house that should look as a single-family house. The location is in a moderate greenery of a rural landscape.

solution:
A modern villa is conceived of a two parallel ground-floor volumes which are orthogonally bridged with an upper floor. Three simple masses are forming a house with a firm character. A panoramic wall facing a meadow with a forest in the background is fusing the interior and the exterior in a single spatial experience. The common garden is a focal point of both units and offers a peaceful hideaway from the outside world.